Byt v novostavbě

Email Tisk PDF

The apartment in the new-building

Julie Wimmer byla oslovena klientem již před dokončením bytu v novostavbě. To ji umožnilo zasáhnout do interiéru bytu již na počátku. Rozlehlý byt o velikosti 115 m² se nachází v novostavbě domu na Praze 8. Jelikož spolupráce s klientem začala včas, bylo možné ovlivnit některé zařizovací prvky a dispozice prostoru, což mělo pozitivní dopad na výsledek.

Celý byt sjednocuje jednotná podlahová krytina a to v dezénu patinovaných dubových prken. V koupelně a na toaletě byl použit odlišný dezén a to kachle doplněné vzorem. Klient vyžadoval podlahu s jednoduchou údržbou, vysokou životností a odolností vůči oděru a teplým povrchem. Z tohoto důvodu padlo rozhodnutí použít vinylovou podlahu do celého prostoru. Dveře a dveřní zárubně byly laděny k barvě podlahy. Koupelna prošla dispoziční změnou. Sprchový kout byl umístěn na konec místnosti a to po celé šíři koupelny, takže vznikl velmi pohodlný prostor pro sprchování dvou osob.

Hlavní obytná místnost o rozloze 50 m² je spojená s kuchyní a dvěma terasami . Obývací pokoj od kuchyně opticky odděluje sloup, který je obložen břidlicovým kamenem a využit pro umístění bio krbu, tak aby na něj bylo vidět skoro ze všech úhlů. Zařízení pokoje je vyhotoveno z masivního teakového dřeva. V kontrastu s přírodními materiály je kuchyňská linka, která je vyrobena bílém vysokém lesku s šedočernou pracovní deskou. Pro příjemnou večerní náladu jsou v podhledech umístěny RGB LED žárovky, které mění barevnou atmosféru prostoru v široké paletě barev, jež se odráží na čelních plochách kuchyňské linky a vytváří tak zajímavé barevné efekty. Kuchyň je kompletně vybavena veškerým technikou jako je vestavěná myčka, mikrovlnná trouba, americká lednice s ledovačem, indukční varná deska, vestavěná trouba a digestoř.

Ložnice je menších rozměrů a je účelově zařízena manželskou postelí a skříněmi podél celé délky stěny, tak aby obyvatelé bytu měli dostatek úložných prostor. Pracovna je vybavena původním nábytkem, který měl klient z předchozího bytu. Prostor předsíně musel být zmenšen o vestavěnou skříň, která zajišťuje dostatek prostoru pro uložení převážně zimního a sportovního oblečení. Na části skříně jsou zrcadla, aby se opticky prostor zvětšil. Botník slouží zároveň jako lavice pro pohodlné nazouvání bot a vysoká komoda zajišťuje dostatek úložného prostoru pro maličkosti typu deštníky, rukavice, šály atd.

Celý byt je laděn do světlých přírodních tónů a materiálů. Působí velmi útulně a majitel je velmi spokojený s výsledným dojmem celého bytu.

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

The apartment in the new-building The apartment in the new-building

 

houzz interior design ideas